Kundeservice

Vi sidder klar mandag til torsdag fra 8:00 til 16:00. Fredag fra 8:00 til 15:00.

Bliv ringet op
Miljøvenlig afvanding på egen grund
Regnvandsventil

Miljøvenlig afvanding på egen grund

Forebyg vandskade ved kraftig regn og skybrud

Vandskade som følge af skybrud koster mange steder både tid og penge, men en ny og dyr kloakering er ikke din eneste udvej.

Forebyg vand i kælderen når skybruddet rammer

På grund af utilstrækkelig kapacitet i kloak- og afløbssystem, har mange oplevet oversvømmelse under intensiv regn og skybrud. Når først vandet er trængt ind, risikere du fugtskader, som kan udvikle sig. Der findes flere økonomiske og effektive løsninger til at forebygge vandskade. Xtreme Regnvandsventil er et af de produkter, der kan anvendes til afledning af regnvand på egen grund, når de kraftige regnbyger og skybrud rammer.

Tekniske fakta

Regnvandsventilen består af en polymerbetonfod samt en tragt og en rist i genanvendelig polypropylen. Mellem tragten og risten er en flyder forbundet med en lukkeenhed, der aktiveres af regnens intensitet.

Afvandingskapacitet Vægt Varenr./DB-nr.
30-60 m2 pr. nedløb 9,5 kg. 2600000/1983661

Automatisk aktivering

Regnvandsventilen placeres over brønden og under nedløbet, så vandet automatisk løber til kloakken ved normal regn. Når skybrud og kraftig regn rammer, aktiveres regnvandsventilen, så tilførsel til kloakken automatisk lukkes, og regnvandet ledes til nedsivning på terræn. På den måde reduceres presset i kloakken og vand vil ikke trænge ind i din kælder. Når skybruddet er drevet over, åbnes ventilen automatisk igen, og vandet løber til kloakken. Det er en økonomisk, miljøvenlig og effektiv løsning, der gavner både det private kloaksystem og hovedkloaksystemet.

Gavner både bygningsejer og det fælles kloaksystem

Regnvandsventilen er en del af den værktøjskasse, som bygningsejere og forsyningsselskaber kan anvende, når der er brug for effektiv, hurtig og økonomisk reducering af vand i kloakken. For at opnå den størst mulige effekt, installeres Regnvandsventilen i et større område, som er koblet til samme kloaksystem. På den måde vil Regnvandsventilen reducere presset i det private kloaksystem men også i hovedkloaksystemet.

Reducerer mængden af urenset regn- og spildevand

Ved aktivering på mange bygninger vil Regnvandsventilen reducere regnmængden i kloakken, og dermed også mængden af vand, der skal håndteres af rensningsanlægget.

Installation af regnvandsventilen

Regnvandsventilen er nem at installere, da løsningen ikke kræver nogen form for grave- eller anlægsarbejde. Det gør det til en ideel løsning til afledning af regnvand for både professionelle og gør det selv-folket. Hent monteringsvejledning.

rørcenteranvisningen 023 fra Teknologisk Institut, kan du også finde meget mere information om installation af Regnvandsventilen. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice.

Kraftigere regn og skybrud nu og i fremtiden

Der er gode grunde til at tage sine forholdsregler. Det kraftige regnvejr er kraftigere og hyppigere end nogensinde før. Prognoserne lover ikke mildere vejr. Tværtimod. Rådgivningsfirmaet COWI har lavet nogle nedbørsberegninger, der taler sit tydelige sprog.

Nedbørsintensiteten, der er faldet i Danmark de sidste 50 år, er steget med godt 10 %. Ser man frem i tiden, bliver stigningen endnu større: I de næste 50 år viser COWI’s beregninger en stigning på 35 % i forhold til i dag. Det er en forandring af klimaet, der er i fuld gang, hvor sommeren vil byde på flere tørre perioder med færre men betydelige kraftigere regnskyl, også kaldet skybrud.

Vis flere

Find mere information

I rørcenteranvisningen 023, fra Teknologisk Institut, kan du finde mere information om installation af Regnvandsventilen.

Læs mere
Find mere information
Andre produkter

Udforsk afvandingsløsninger

Vis flere
Find svar

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Kom i gang med regnvandsventil