Kundeservice

Vi sidder klar mandag til torsdag fra 7:00 til 16:30. Fredag fra 7:00 til 15:00.

Bliv ringet op
Rensning af tagrender

Rensning af tagrender

Et hurtigt eftersyn af tagrender og nedløbsrør, det kan være det enkle tiltag, der skal til for at hindre regnvand i at løbe ind under tagkonstruktionen. Når vandet løber ind under konstruktionen, skyldes det i størstedelen af tilfældene, at tagrenderne er monteret med bagfald, fyldt med blade og slam eller er utætte. Sørg derfor for at give dine tagrender det årlige eftersyn, så de er klar til den regnfulde sæson.

5 gode råd til rensning af dine tagrender

Det behøver ikke at være kompliceret og dyrt at sikre dit hus mod de store regnskyl. Du kan selv gøre en masse nu og her for at være godt forberedt. Tjek og vedligeholdelse af dine tagrender og nedløbsrør er alfa omega. Vi har samlet nogle af de bedste råd:

1. Tagareal og størrelsen på tagrender og nedløbsrør skal passe sammen

Helt overordnet er det vigtigt, at dine tagrender og nedløbsrør har en afvandingskapacitet, der kan klare vandet fra tagets areal. Er du i tvivl om dit tagrendesystem har den nødvendige afvandingskapacitet? Prøv Plastmo Tagrendeberegner.

Du kan også tjekke hvor mange mdit tagrendesystem afvander via tabellen nedenfor.  

2. Tagrender skal sidde korrekt

For at opsamle og lede mest muligt vand væk, skal dine tagrender være placeret cirka 1/3 under tagpladen og 2/3 i det fri.

3. Tagrender skal have den rigtige hældning

Det er vigtigt, at forkanten på dine tagrender ligger en anelse lavere end bagkanten. Stopper tagrenderne til, vil vandet dermed løbe udover tagrenden og væk fra huset. Desuden skal tagrenden have et fald på 2-3 mm pr. m. ned mod afløbsrøret. Du kan evt. selv forsigtigt bøje rendejernene, så hældningen bliver korrekt.

4. Hold tagrender og nedløbsrør rene for blade og slam

Efterse og rens dine tagrender med jævne mellemrum. Brug evt. en børste til at få fastgroet skidt væk med. Skyl tagrender og nedløbsrør godt med vand. 

Se i denne video hvordan du hurtigt renser dit tagrendesystem:

5. Tagrender og nedløbsrør skal være tætte

Utætheder opstår typisk i samlingerne på tagrender og nedløbsrør. Tjek samlinger en gang om året og vær særlig opmærksom på tagrender i metal, som med tiden kan tære.

Trænger tagrenderne til en udskiftning?

Vis flere
Find svar

Hvad kan vi hjælpe dig med?