Kundeservice

Vi sidder klar mandag til torsdag fra 07:00-16:30. Fredag fra 07:00-15:00.

Bliv ringet op
Afledning af regnvand på egen grund

Afledning af regnvand på egen grund

Afled regnvand miljørigtigt og effektivt på din egen grund

Sammen med tagrender og linjedræn er Plastmo Faskinen en effektiv løsning til afledning af regnvand og en nem måde at forebygge vandskade og oversvømmelse

Vi syntes, faskiner kunne blive bedre

Derfor har vi udviklet en anderledes faskine, der hurtigere nedsiver regnvand og samtidig kræver mindre gravearbejde. Plastmo Faskinen har markedets største sideareal, hvilket placerer den på en klar 1. plads, når det gælder effektiv udledning af regnvand i jorden. Du kan derfor nøjes med en mindre faskine og mindre jord skal graves og bortskaffes! Du sparer således både tid og penge.

Som den eneste på markedet skal Plastmo Faskinen ikke pakkes ind i fiberdug, hvilket gør monteringen til en smal sag. Og så tåler den rødder fra havens planter og træer – også om 20 år.

Tekniske fakta

Volumen Vægt Kapacitet Afvandingsrør Varenr./DB-nr.
20 x 60 x 100 cm, som giver en volumen på 120 liter 9,5 kg Hulrumsprocent på 94% hvor almindelige sten faskiner kun har en hulrumsprocent på 25%. Indbygget Ø110 mm 8700060/1615037

Nem håndtering og mindre gravearbejde

Plastmo Faskinen er tænkt på en helt ny måde: Hver faskine er en smal blok, der nemt kan kobles sammen med præcis det antal faskiner, du har brug for til nye tilbygninger, carporte, skure, flisebelagte terrasser eller indkørsler. Det er nemt, fleksibelt og kræver kun udgravning af en smal rende. Plastmo Faskinen er effektiv vandafledning og en nem måde at forebygge oversvømmelse og vandskader på.

100 % naturmateriale

En faskine skal kunne holde til mange år i jorden, hvor rødder fra havens planter og træer med tiden kan vokse ind i faskinen. Gængse faskiner lavet af plastik og pakket ind i filtdug vil blive ødelagt i overfladen og skal repareres eller udskiftes. Derfor har vi produceret Plastmo Faskinen i stenuld, som er fibre fremstillet af smeltet sten, der er bundet sammen i en blok. Stenuld er modstandsdygtigt og bevarer sin funktion og fulde effekt efter mange år.

Overløb og rensning af faskine

Mulighed for rensning 

Plastmo Faskinen har et gennemgående drænrør, som gør det muligt at rense faskinen, så den ikke stoppes til.

Mulighed for overløb 

Overløbsrør kan tilsluttes for enden af faskinen. Alternativt kan tilslutning til kloak fungere som overløb. Bemærk: Evt. tilslutning til kloak SKAL udføres af autoriseret kloakmester.

Gode råd

Hvad kan du ellers gøre for at forebygge oversvømmelse og vandskader?

  • Sørg for dræn i store flisebelægninger

  • Rens jævnligt tagrender og nedløbsrør for blade og slam

  • Tjek at forkanten på dine tagrender ligger en anelse lavere end bagkanten, så vandet kan løbe ud over tagrendens forkant og væk fra huset

  • Hold riste, dræn, brønde og sandfang rene for blade, sand og småsten

  • Sørg for at din belægning hælder væk fra huset, skuret, carporten osv.

  • Genbrug regnvandet og opsaml det i tønder eller tanke. Brug vandet i tørre perioder

  • Etablér højvandslukke i afløbet

  • Etablér grønne bede rundt om huset, skuret, carporten eller på de store flisearealer

  • Lav en aftale med naboen, når du er på ferie

Få mere inspiration med Naturstyrelsen BoligWizard på klimatilpasning.dk

 

 
Vis flere

Kommunerne er glade for faskiner

Mange kommuner belønner private husejere for at etablere en faskine, fordi den aflaster det kommunale kloaksystem. Undersøg mulighederne for tilskud i din kommune, før du går i gang. Du kan også undersøge mulighederne for hel eller delvis tilbagebetaling af dit tilslutningsbidrag for kloakken.

kommune få tilskud faskiner
Andre produkter

Udforsk afvandingsløsninger

Vis flere
Find svar

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Kom i gang med faskine