Kundeservice

Vi sidder klar mandag til torsdag fra 07:00 til 16:30. Fredag fra 07:00 til 15:00.

Bliv ringet op
Rent drikkevand til alle

Rent drikkevand til alle

Selvom rent drikkevand ikke er en mangelvare i Danmark, og noget vi ofte tager for givet, er det stadig en stor udfordring i andre dele af verden. Vandmangel er en af nutidens væsentligste problemer, og det påvirker mere end 40 procent af verdens befolkning. Selvom tallet allerede nu er alarmerende højt, forventes det at tallet vil øges yderligere grundet de stigende globale temperaturer forårsaget af klimaændringerne.*

Hvorfor verdensmål nr. 6

  

 

 

Verdensmålene er udviklet af FN, og udarbejdet, så både regeringer, organisationer og virksomheder, har helt konkrete mål at arbejde frem imod for at gøre en forskel. Der er i alt 17 Verdensmål – og hele 169 delmål – som handler om at løse mange af klodens største problemer inden 2030.*

Plastmo er en virksomhed med kernekompetence i håndtering af regnvand fra sky til grundvand, derfor er det helt naturligt for os at arbejde mod FN's verdensmål nr. 6, om at sikre rent vand og sanitet til alle. 

*Læs mere om verdensmålene

Samarbejdet med PlanBørnefonden

Plastmo har valgt at være medsponsor på et projekt som køres af PlanBørnefonden. Interessen og opmærksomheden for projektet kom sig af, at Plastmo siden 2010 har støttet et barn i Mali via PlanBørnefonden. 

Da administrerende direktør, Maziar Pourshams, efter dialog med PlanBørnefonden blev opmærksom på dette projekt, var der ikke tvivl om, at det var et projekt Plastmo skulle være en del af. "Vi valgte at blive en del af projektet, fordi det er et projekt, der på bedste vis understøtter vores formål som virksomhed, hvor vi ser vand som en ressource. Vores formål er at tage hånd om regnvand fra sky til grundvand."

Projektet i Burkina Faso

Projektet skal sikre rent drikkevand, herunder indkøb og installation af vandpumper samt boring efter brønde, undervisning og sundhedsfremme i Burkina Faso. Projektet har i øvrigt også til formål at forbedre uddannelse og læringsresultater i skolerne, især for piger, ved at tilbyde et sikkert, inkluderende og retfærdigt læringsmiljø for alle.

Udfordringen i Boulkiemdes

  Det er kønsopdelte latrinehuse som dette, der skal bygges i landsbyer i Boulkiemde.

Det er kønsopdelte latrinehuse som dette, der skal bygges i landsbyer i Boulkiemde.

En af de helt store udfordringer i Burkina Faso er mangel på rent drikkevand. Godt halvdelen af befolkningen har ikke adgang til rent vand i hjemmet og Boulkiemde er ingen undtagelse. Her skal familierne gå mange kilometer for at hente vand, og det er langt fra sikkert, at vandet er rent nok til at drikke eller vaske sig med.

Det er som regel piger og kvinder, der henter vand og det har betydning for pigernes skolegang. Når der skal hentes vand eller gøres andre pligter i hjemmet, må pigerne blive hjemme fra skole. Derudover kan det også være farligt for pigerne at gå de mange kilometer alene. De manglende toilet- og badefaciliteter, gør det svært for børn og deres familier at holde hygiejnen og gardere sig mod sygdomme. 

Rent vand og undervisning til Boulkiemdes børn

Sammen skal vi sikre at flere end 187.000 mennesker i Boulkiemde får lettere adgang til rent vand ved installation af vandhuller og brønde. Samtidig bygges der latriner, hvor døren kan lukkes, så pigerne kan gå på toilettet i fred. En anden vigtig del af projektet går ud på at undervise forældre og børn i korrekt håndvask og hvordan man kan gardere sig mod vandbårne sygdomme. Forældre og børn lærer derudover om ligestilling og menneskerettigheder. 

Vi tager hånd om regnvand fra sky til grundvand

Siden 1958 har Plastmo produceret tagrender til husejere i Norden. Siden da er der kommet en lang række løsninger til sortimentet, der har til formål at tage hånd om regnvand fra sky til grundvand.

Vi hjælper dig gerne frem til den rette løsning. Har du spørgsmål til valg af tagrender, linjedræn eller faskine er du altid velkommen til at kontakte os på info@plastmo.dk eller 57 66 66 66.

Fra sky til grundvand

Vis flere

CSR

Plastmo A/S ønsker at være en aktiv medspiller i samfundet og vil være med til at udvikle og arbejde med social ansvarlighed. Læs mere om vores værdier og hvordan vi arbejder mod miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.

Besøg vores CSR profil
CSR
Find svar

Hvad kan vi hjælpe dig med?