Kundeservice

Vi sidder klar mandag til torsdag fra 07:00-16:30. Fredag fra 07:00-15:00.

Bliv ringet op
Montering

Mestertips

Mestertips

Beregn tagareal

Når tagfladen/afvandingsarealet skal beregnes, er det som regel let at måle længden af huset. Det kan være lidt mere besværligt at måle afstanden fra tagfod til tagryg, men det kan gøres på følgende måde: Mål længden på den synlige del af en af de nederste tagsten eller tagplader. Tæl herefter, hvor mange tagsten/tagplader der er fra tagfod til tagryg. Gang dette antal med længden på tagstenene/tagpladerne, så har du målet, som du skal bruge til at beregne afvandingsarealet - uden at skulle en tur på taget.

Mestertips

Vælg den rigtige tagrende

Zinktagrender og overfladebehandlede(t) ståltagrender er en dårlig kombination med undertagspap uden tagdækning (tagplader, overpap el. lign.). Når underpap udsættes for UV-lys fra solen sker en nedbrydning og syre dannelse, der virker nedbrydende på zink og galvaniseret stål. Ved anvendelse af overpap beregnet for sollys eller anden form for beskyttelse, er der ingen risiko for nedbrydning af tagrenden.

Mestertips

Tagrender med fald

Hvis du vil lave fald på tagrenden, kan du lægge rendejernene op ved siden af hinanden og tegne faldet med en tusch. Er der mere end et nedløb, deles faldet op, så der er lige meget fald til begge nedløb. Det er en god ide at nummerere rendejernene et sted, hvor det ikke kan ses efterfølgende. Så er du sikker på, at du opsætter dem korrekt første gang.

Mestertips

Afkortning af tagrende og rør

Plasttagrender afkortes med en nedstryger eller fintandet sav. Tagrender af metal skal afkortes med en nedstryger, båndsav, bajonetsav eller rundsav med tyndplade metalklinge. Brug aldrig en vinkelsliber. Hvis du har mulighed for det så anvend de afkortede ender ved samlingerne, så de vinkelrette ender bruges ved endebundene. Ved overskæring af render kan et løst samlestykke påsættes som skæreskabelon

Mestertips

Montering af endebunde og tudstykker

Tagrenden skal kunne give en smule efter, når den klikkes i rendejernene. Endebundene stabiliserer tagrenden. Derfor er tagrenden mere fleksibel uden endebunde. Så det er normalt lettere først at montere endebundene, efter du har lagt tagrenden op i rendejernene. Det er en god ide at montere tudstykket, når du har skåret hullet, og efter du har lagt renden op i rendejernene. Plastmo Monteringsbeslag kan anvendes til montering af fittings på tagrenden. Se hvordan i filen nedenfor.

Mestertips

Montering af nedløb

I stedet for at skære 2 tværsnit i tagrenden, når der skal laves hul til nedløbsrøret, kan man klippe det ud med en pladesaks. Hullet mærkes af med en tusch. Herefter bores et hul i tagrenden, så man kan komme til med saksen. Klip herefter langs afmærkningen. Plastrørholdere må ikke monteres i fugerne mellem murstenene. Det bedste og mest holdbare resultat opnås, hvis de monteres i selve murstenen for at sikre, at de altid giver korrekt støtte og holder nedløbsrøret på plads.

Mestertips

Lim og wipes

Er limen meget kold, kan den være svær at presse ud af tuben/patronen, så opbevar den derfor et lunt sted inden brug. Hvis limen ikke er brugt helt op, kan du sætte en skrue i tuden, således at den ikke udtørrer. Både vores plast- og metaltagrende lim kan anvendes i fugtigt vejr samt i lettere frost ned til – 5 grader. Husk dog at lim fladerne skal være tørre inden limning. NB! Husk altid at rense limfladerne før du monterer Plastmo Tagrender i metal. Limflader skal aftørres/afrenses med Plastmo Wipes for at opnå god vedhæftning af lim. Brug IKKE Plastmo Wipes til plasttagrender.

Mestertips

Maling

Har du udvendige plasttagrender, som du ønsker, skal falde så meget ind i omgivelserne som muligt, kan sternbrættet males i samme farve som selve tagrenden. Nedenfor er angivet de farvekoder, der giver et resultat tættest på tagrendernes farve, og som din lokale leverandør skal bruge, når malingen blandes. Sort: NCS 8502-B Hvid: NCS 0502-Y Grå: NCS 3500 Grafit: NCS 7502-B Brun: NCS 8010-Y70R

Mestertips

Specialformstykker

Plastmos standardprogram i tagrender fås i plast, stål plus, aluzink, zink og kobber og findes i størrelserne 10, 11 og 12. Standardprogrammet vil løse de fleste af dine tagrendeopgaver ifbm. nybyggeri og renovering. Har du en opgave, som kræver en speciel udformning, har Plastmo et team af uddannede blikkenslagere, som håndlaver specialformstykker i alle materialer. I nedenstående hæfte finder du en oversigt over de mest gængse specialformstykker. Udfyld blanketten, på det specialformstykke du skal bruge, og aflevér blanketten hos din trælast. Specialformstykker produceres inden for 2 arbejdsdage og kan efter behov leveres inden for 3 dage ved bestilling af max 4 stk. (buet tagrende dog 8 arbejdsdage). Ved bestilling af større mængder oplyses produktionstid af kundeservice. Har du spørgsmål til opmåling eller har du brug for et specialstykke, som ikke findes i hæftet, er du altid velkommen til at kontakte kundeservice.

Find svar

Hvad kan vi hjælpe dig med?